Algemene informatie

Spoed?

Sterkliniek Noordwolde is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen.
Bel 0561-430410 en u wordt direct doorverbonden met onze eigen dienstdoende dierenarts.

Openingstijden*

Maandag08:00 - 17:30 uur
en v.a. 19.00 uur
Dinsdag08:00 - 17:30 uur
Woensdag08:00 - 17:30 uur
en v.a. 19.00 uur
Donderdag08:00 - 17:30 uur
Vrijdag08:00 - 17:30 uur
en v.a. 19.00 uur

*Voor consulten en behandelingen is de kliniek geopend volgens bovenstaand schema met dien verstande dat consulten en behandelingen een half uur na opening aanvangen (met uitzondering van de afspraken in de avond) en een half uur voor sluiting eindigen.  Afspraken buiten deze tijden zullen berekend moeten worden met een spoedtarief.

Aangepaste openingstijden

Momenteel zijn er geen aangepaste openingstijden, de standaard openingstijden gelden.

Afhalen van medicijnen en / of (dieet)voeders

Afhalen van medicijnen en/of voeding kan elke werkdag van 8.00-17.30 uur. Om u nog sneller en beter te kunnen helpen is het fijn als u van te voren telefonisch de bestelling doorgeeft. Uw bestelling staat dan bij onze balie voor u klaar.

Behandeling uitsluitend volgens afspraak

Behandeling uitsluitend volgens afspraak is prettiger voor u, uw dier en voor ons. Er wordt voldoende tijd ingeruimd en het wachten wordt tot een minimum beperkt. Binnen onze openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken. Ook kunt u ten alle tijde een afspraak online maken. Afspraken die minder dan 24 uur voorafgaand aan de afspraak worden afgezegd kunnen (gedeeltelijk) in rekening worden gebracht.

Opname en ophalen van patiënten

Het is prettig als uw huisdier voor de opname goed is uitgelaten en schoon is. U krijgt bij het maken van de afspraak een voorzorg brief via de e-mail. Hierin staat alles uitgebreid uitgelegd. Dieren die voor een echo komen moeten juist NIET uitgelaten worden voor de afspraak.

Het ophalen van uw huisdier gaat volgens afspraak. Van de paraveterinair of van de dierenarts krijgt u bij het ophalen van uw dier nadere informatie betreffende de nazorg, medicijn gift et cetera.

Informatie over opgenomen patiënten

Indien nodig worden patiënten opgenomen voor verdere behandeling of onderzoek. Binnen openingstijden kunt u altijd informeren hoe het met uw huisdier gaat. Bezoek is mogelijk na telefonisch overleg met de dienstdoend dierenarts. Als uw dier voor langere tijd bij ons is krijgt u elke dag een verslag incl. de gemaakte kosten via de e-mail toegestuurd.

Afrekenen

Afrekenen dient contant of met “pin” direct na de behandeling te geschieden.

In uitzonderlijke gevallen en alleen na overleg voorafgaande aan de behandeling is het mogelijk om een factuur mee te krijgen. In dit geval vragen we aan u om in ieder geval 100,00 euro meteen af te rekenen en het restbedrag in maximaal 3 maandelijkse termijnen van minimaal 50,00 euro te voldoen. Ook hebben we een kopie nodig van uw identiteitsbewijs en zal u een overeenkomst moeten tekenen. Omdat dit veel administratieve rompslomp met zich meebrengt, brengen wij hier administratiekosten voor in rekening. Deze bedragen 8% van de totale factuur kosten. Als betaling, na herinnering, uitblijft gaat de rekening naar een incassobureau. Daar worden extra kosten voor in rekening gebracht.

Klik hier voor onze Algemene Voorwaarden

Staat u onder bewind?
Ook als u onder bewind staat is het mogelijk om uw dier bij ons te laten behandelen. We vragen aan u om dit bij het maken van de afspraak aan te geven. Voordat we tot behandeling over kunnen gaan hebben we gegevens van uw bewindvoerder nodig. We nemen telefonisch contact met hem of haar op en als er voldoende budget is kunnen we uw dier helpen. Daarvoor is een machtigingsformulier nodig, deze kunt u alvast invullen.

Toestemmingsformulier Bewindvoerder

Parkeren

Direct voor de ingang van de kliniek ligt een parkeerterrein waar u en uw dier veilig in en uit de auto kunnen stappen. Ook hier kunt u gratis en voor onbeperkte tijd parkeren.