Vaccinatieschema hond

Voor een goede bescherming van uw hond is het van belang deze regelmatig te enten. Te veel enten kan echter ook weer nadelige effecten hebben. Daarom worden er steeds gezocht naar vaccins die een goede bescherming een langere immuniteitsduur geven.

De vaccins van Nobivac® welke wij gebruiken beschermen maar liefst 3 jaar tegen hondenziekte, Besmettelijke Leverziekte en Parvo. Ook de Rabies enting is 3 jaar geldig. Ook gebruiken wij de Lapto4, de nieuwste enting tegen de Ziekte van Weil.
Voor een goede bescherming voor de zeer besmettelijke en ook voor de mens gevaarlijke Ziekte van Weil, is echter jaarlijkse vaccinatie vereist. Dit geldt ook voor de Kennelhoest vaccinatie.

Hondenziekte- Ziekte  van Carré (Distemper)

Deze ziekte wordt veroorzaakt door het Canine Distemper Virus, welke honden van alle leeftijden kan besmetten via speeksel, urine en ontlasting. De ziekte veroorzaakt o.a. braken en diarree, verloopt snel en heeft vaak een fatale afloop.

Parvo

Het Parvovirus geeft heftig braken en diarree en verloopt bij veel pups dodelijk. Het virus wordt verspreid via de ontlasting

Besmettelijke Leverziekte (Hepatitis Contagiosa Canis)

Een virusziekte die sommige honden licht ziek maakt, maar voor andere dieren dodelijk kan aflopen. Het virus wordt verspreid via de ontlasting, urine en speeksel.

Ziekte van Weil (Leptospirose)

Deze ziekte wordt verspreid via de urine van ratten en besmette honden. De overdracht gaat via water maar ook via het gras.  Ook de mens kan besmet raken! De ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie, welke de nieren en lever beschadigt .

Kennelhoest (Bordetella Bronchosepta)

Kennelhoest is een zeer hardnekkige ziekte, veroorzaakt door verschillende micro-organismen. Het advies is om kennelhoest te vaccineren in elk geval bij een verblijf in de kennel/asiel. Maar ook als uw hond op plekken komt waar veel honden bij elkaar komen, bijvoorbeeld op de hondenschool of hondenspeelweide, is het van belang uw hond tegen Kennelhoest te laten enten.

LeeftijdEntingKennelhoest (advies)Nr. in paspoortRabiës (optioneel)
enzovoort....
6 WekenPuppy DP1,3
9 WekenParvo-C + Lepto4KC3,6, 8
12 WekenDHP + Lepto43,4,5,6Rabiës
1 Jaar leeftijdDHP + Lepto4KC3,4,5,6,8
2 En 3 jaar leeftijdLepto4KC6,8Rabiës op 3 jaar leeftijd
4 Jaar leeftijdDHP + Lepto4KC3,4,5,6,8
5 En 6 jaar leeftijdLepto4KC6,8Rabiës op 6 jaar leeftijd
7 Jaar leeftijdDHP + Lepto4KC3,4,5,6,8
8 En 9 jaar leeftijdLepto4KC6,8Rabiës op 9 jaar leeftijd
10 Jaar leeftijdDHP + Lepto4KC3,4,5,6,8