knop-bellen knop-mailen knop-route

Arthroscopie

Algemeenarthroscopie
Voor de diagnose en behandeling van elleboogproblemen en sommige schouderproblemen is de arthroscopie de belangrijkste. Uit vergelijkende studies tussen radiografische(=röntgenfoto’s) en CT-bevindingen enerzijds en arthroscopische bevindingen anderzijds, bleek dat de arthroscopie de nauwkeurigste techniek was. Met een negatieve röntgenfoto en een negatieve CT, konden we via de arthroscopie toch nog een fragment (=los stuk bot) ter hoogte van de processus coronoideus waarnemen. Arthroscopie verbetert de vooruitzichten aanzienlijk omdat op dat moment nog geen arthrose(=slijtage van het gewricht) aanwezig is. Arthroscopie blijkt dan ook aangewezen bij elke jonge hond met klinische elleboogproblemen, zelfs indien radiografisch geen afwijkingen te zien zijn. Ook een degeneratie van de bicepspees in het schoudergewricht is alleen arthroscopisch met zekerheid te stellen.

Een arthroscopische verwijdering van de fragmenten kan aansluitend op de arthroscopische diagnose gebeuren. Hiervoor zijn kleine maar sterke instrumenten nodig vanwege de beperkte gewrichtsruimte.

Up-to-date
In Duitsland en België zijn de grote diergeneeskundige centra en universiteiten al veel verder ontwikkeld op het gebied van de kijkoperaties dan in Nederland. Tijd dus om daar weer eens intensief bij te scholen. Nieuwe inzichten, technieken en apparatuur. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Hoewel we in Noordwolde al aardig bedreven zijn op dit gebied zijn we natuurlijk nooit uitgeleerd!

Verzekering
Een arthroscopische behandeling is helaas vanwege de benodigde apparatuur best kostbaar. Gelukkig is het mogelijk uw hond tegen deze kosten te verzekeren zodat deze ingreep wordt vergoed en uw dier zo goed mogelijk behandeld kan worden.

Vraag ernaar bij dierenkliniek Noordwolde: 0561-430410 Het adres voor alle Arthroscopische ingrepen!