Ons Team

Met Marjan Schalekamp als dierenarts en Martine Lucas, Cindy Gorter en Amy van der Heide als paraveterinairen is er een gezellig team dat goed op elkaar is ingespeeld. Door jarenlange ervaring kunnen we op onverwachte momenten met de juiste middelen handelen. Wij kiezen graag voor de methodes die het beste zijn voor u en uw huisdier. Een goed voorbeeld is de pijnloze sterilisatie die met een kijkoperatie (laparoscopie) uitgevoerd wordt.

Marjan Schalekamp, Dierenarts

Hallo, ik ben Marjan Schalekamp-van Dijk. Ik ben getrouwd met Herman van Dijk sinds 2002 en we hebben 2 kinderen, Marten en Margriet. Ik werk als dierenarts bij Sterkliniek Noordwolde. Mijn hart ligt al van jongs af aan bij de dieren. Ik riep al vanaf 4-jarige leeftijd dat ik dierenarts wilde worden.

Thuis hebben we 1 kat en 4 paarden, een pony en een hond. Zij zijn mij alle even lief en krijgen daarom misschien iets te vaak wat lekkers toegestopt zodat ze allemaal iets te dik zijn…

Verder is het werk in de praktijk erg veranderd na mijn afstuderen. Het is veel gespecialiseerder geworden en we hebben nu meer toegang tot goede apparatuur om te helpen het dier beter te maken. Daarom vind ik het ook veel leuker en uitdagender geworden. Een prachtige ontwikkeling was natuurlijk de echo, maar ook de digitale röntgenfoto’s, het snelle bloedonderzoek en natuurlijk de kijkoperaties waarin ik mij heb gespecialiseerd. Ook tandheelkunde is veel beter geworden zodat we de dieren veel gerichter en beter kunnen helpen. Al met al dus veel positieve ontwikkelingen!

MS met poes

Martine Lucas, Praktijkmanager en Paraveterinair

Hallo! Ik ben Martine Lucas, geboren in 1986 te Ter Idzard. Van jongs af aan was ik altijd buiten te vinden bij de pony’s. Was er ergens een dier ziek of gewond, ik stond erbij! Daarom besloot ik na de middelbare school de opleiding tot paraveterinair te volgen. Deze heb ik in 2006 afgerond en sindsdien ben ik werkzaam bij Dierenkliniek Noordwolde, nu Sterkliniek Noordwolde. In 2017 heb ik mijn diploma Veterinair Praktijkmanager gehaald en sindsdien vervul ik ook deze functie binnen de kliniek.
Ik ben overal in de praktijk te vinden, achter de balie, in de OK, aan de telefoon. Daarnaast regel ik alle bestellingen en de PR van de praktijk. Vooral de afwisseling en het contact met mens en dier vind ik erg leuk.

Tegenwoordig woon ik in Heerenveen met mijn vriend, mijn Dalmaat en ´een huis-tuin-en-keuken´-kat.  Als ik niet bezig ben in de praktijk of thuis, ben ik te vinden in de paardenstallen. Ik beoefen de tak van de tuigpaardensport, zowel op de kar als te paard. Tot ziens in de praktijk!

ML foto

Cindy Gorter, Paraveterinair

Hallo, ik ben Cindy Gorter, geboren in 1985 te Elsloo en ben sinds 2006 werkzaam als paraveterinair bij Dierenkliniek Noordwolde, nu Sterkliniek Noordwolde. Die begon als praktijk aan huis bij Marjan, heel klein maar gezellig. Ik ben begonnen als stagiaire en na mijn diploma Paraveterinair te hebben gehaald, ben ik nooit meer weggegaan. De administratieve kant van de praktijk is mijn taak en als het even rustig is werk ik daaraan. Maar u vindt mij voornamelijk achter de balie, aan de telefoon en in de operatie kamer! Het leuke van dit werk vind ik de afwisseling, het alles tegelijk te moeten en kunnen doen en natuurlijk de samenwerking met mens en dier.

Ik woon samen met mijn vriend Peter, met wie ik al sinds 2002 een relatie heb, in Boijl. Daar wonen wij sinds 2010 na een aardige verbouwing. Helaas heb ik (nog) geen huisdieren, omdat ik vind dat ik daar nog te weinig tijd en aandacht aan kan besteden. Als ik niet in de praktijk ben, rijd ik paard. Sinds mijn 14de is dit een sport waar ik veel tijd in steek en energie uit haal. Dressuur is de kant van de sport die ik het leukst vind en graag doelen mee wil bereiken. Ik heb verschillende paarden opgeleid in de richting dressuur. Met mijn vorige paard mocht ik Lichte Tour starten. Helaas is daar vanwege een blessure van het paard een kink in de kabel gekomen. Nu ben ik weer begonnen met een jong paard, dat ik helemaal opnieuw ga opleiden.

cindy foto

Amy van der Heide, Paraveterinair in opleiding

Hallo, ik ben Amy van der Heide, geboren in 1994 te Heerenveen. Ik heb in 2014 de opleiding Paardenhouderij afgerond op het AOC Terra te Meppel. Na deze opleiding heb ik 3 jaar gewerkt op een Trainingsstal. Omdat ik het werk toch wat te eenzijdig begon te vinden, heb ik besloten om de opleiding tot paraveterinair te gaan volgen. Op dit moment loop ik tot ongeveer eind juni twee tot drie dagen in de week stage bij Sterkliniek Noordwolde. U zult mij hier dus nog veel tegenkomen!

Ik woon momenteel samen met mijn vriend in Oudeschoot. We hebben nog geen huisdieren maar als wij beiden eenmaal klaar zijn met de studie dan gaan die zeker komen. Naast mijn studie ben ik veel bij de paarden te vinden. Op dit moment heb ik een leuke Friese merrie op stal staan waar ik wedstrijden mee rijd.

Amy is vanaf 1 januari ook als extra kracht in dienst bij Dierenkliniek Noordwolde. Zij volgt haar volledige opleiding daarom bij ons en de kans is groot dat u haar nog vaker tegen zal komen in de kliniek of aan de telefoon krijgt. 

Amy