Buddha

Maak kennis met deze enorm enthousiaste maar soms wat ondeugende Old English Bulldog van 1 jaar. Normaal gesproken maakt hij niks stuk, maar een aantal weken geleden besloot Buddha de afstandsbediening als kauwspeeltje te gebruiken en de kleine platte batterijen die er in zaten als snoepjes op te eten.
Helaas is dit levensgevaarlijk en hebben wBuddhaij Buddha direct naar de kliniek laten komen. Na overleg met de specialist is er eerst voor gekozen om een röntgenfoto te maken om te kijken waar ze zitten. Zitten ze in de maag, dan kunnen we hem laten braken in de hoop dat ze er uit komen en hem zo een operatie te besparen. Maar als ze al verder zijn dan moeten we de batterijen er operatief uithalen. En wel zo snel mogelijk. Batterijen kunnen gaan lekken, het zuur wat vrij komt brand direct een gat in de maag of darm.

Op de röntgenfoto is te zien dat ze in de maag zitten, maar we moeten snel zijn. We besluiten Buddha te laten braken, na een paar minuten is de eerste batterij er gelukkig uit. Helaas laat de tweede op zich wachten. Na nog een injectie komt hij er echt niet uit en besluiten we de andere er toch operatief uit te halen.

Buddha wordt klaar gemaakt en we gaan direct aan de gang. Uiteindelijk weten we ook deze batterij te lokaliseren en kunnen we hem verwijderen. Door de ingrijpende operatie gaat hij een zware revalidatieperiode tegemoet. Hij blijft eerst een paar dagen bij ons in de kliniek en daarna mag hij thuis revalideren. Buddha zelf is niet zo onder de indruk van de operatie en wil al snel veel te veel eten en bewegen. Gelukkig weet de eigenaar hem rustig te houden.

Na 14 dagen komt Buddha voor de laatste controle en verwijderen we de hechting. Wonder boven wonder is alles goed afgelopen en houdt hij er alleen een speciaal dieet aan over om zijn maag en darmen te ondersteunen.

Hij mag vanaf nu alles weer doen, behalve op de afstandsbediening kauwen!